Zbogom

Utorak 22. septembar – 20h
Novi Sad, Srpsko narodno pozorište, Pozorišni trg 1

Predstavu režirao i tumači Žonatan Kapdevijel uz učešće horskog ansambla ECUME. U okviru 49. BITEF-a (17-24/09/2015)

„Koja dragocenost! Koja plemenitost! Koliko emocija… Građa predstave je sjajna i omogućava nam da slobodno i nesputano izražavamo naša osećanja ushićenja, tuge, straha, samoće, velikodušnosti. Žonatan Kapdevijel je i glumac i lutkar i tenor, a koristi pop kulturu kako bi svoj lik doveo do krajnosti. Njegov rad zadire u identifikaciju sa popularnim pevačima ali pre svega u identitet sam po sebi a, preko autoportreta i prerušavanja, u pojam zatvaranja u dati žanr ili fatalnu sudbinu“. Sa sajta www.lemanege.com

U gradiću u Pirenejima odakle je rodom, Žonatan Kapdevijelveoma je brzo postao fasciniran pop muzikom i ikonom Madone zbog kojih sebi postavlja pitanja o životu, identitetu, biću.
Adishatz (naslov u originalu koji znači Zbogom na pirenejskom dijalektu) evocira njegov svet kroz a capella pevanje, rekonstruiše tu epohu za njega veoma važnu.

Žonatan Kapdevijelveć je bio gost na BITEF-u 2011. godine kao glavni tumač u predstavi I Apologize Žizel Vijen.

Predstava Zbogom dobila je podršku Francuskog instituta u okviru programa TEATROSKOP i TransARTE. TransARTE pospešuje protok i promociju kreativnih oblika nastalih iz hibridacije umetničkih procesa i disciplina i širi granice savremenog stvaralaštva. TEATROSKOP ima za cilj da podstakne razmenu na polju scenskih umetnosti između Francuske i jugoistočne Evrope.

Pogledajte izvod iz predstave Zbogom.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni BITEF-a ili rezervisati na blagajna@bitef.rs

Više o predstavi i programu festivala na www.bitef.rs

Adieu