Deca i srednjoškolci

Ovde možete preuzeti kalendar upisa i cenovnik kurseva koji važi od septembra 2017:

Ovde možete preuzeti pravilnik časova za decu. 

RADIONICE ZA DECU
francuski za predškolski uzrast
(3-6 godina)
  • 2h / nedeljno
  • 7 nedelja

U ranim godina, dete usvaja znanja sa velikim entuzijazmom i bez teškoća. Naše radionice su namenje deci uzrasta od 3 do 6 godina, kako bi im se francuski jezik približio kroz igru, pesme i bajke. Svaka radionica obuhvata više zabavnih aktivnosti koje održavaju pažnju mladih polaznika. Ovim putem deca se upoznaju sa osnovama francuskog u njima prilagođenom ritmu, učeći francuski na zabavan i efikasan način.

KURSEVI ZA DECU

(7-10 godina)

  • 2h / nedeljno
  • 7 nedelja

Ovi kursevi su namenjeni deci uzrasta od 7 do 10 godina. Upoznavanje i učenje francuskog jezika odvija se krot kreativne radionice i korišćenje interaktivnih metoda. Deca uče da se izražavaju na francuskom kroz realne komunikacijske situacije,  igre, pesme i pozorišne tekstove, kao i kroz niz drugih aktivnosti koje doprinose razvoju pismenog  izražvanja.

KURSEVI ZA ADOLESCENTE I  MLADE ADOLESCENTE
(11-15 godina)
  • 2h / nedeljno
  • 7 nedelje

Ovi kursevi su namenji svim mladim i malio starijim adolescentima koji žele da se upoznaju sa francuskom kulturom i  jezikom, ili da unaprede svoje znanja. Priručnici i metode za učenje francuskog koji se koriste na ovim kursevima bave se temama adolescencije.

KURSEVI ZA SREDNJOŠKOLCE

(15-18ans)
  • 1 čas u trajanju od 2h nedeljno
  • 7 nedelja

Ovaj kurs namenjen je srednjoškolcima koji žele da nauče francuski ili da unaprede svoja znanja. Francuski institut nastoji da toom časova stvori dinamičnu atmosferu koja polaznicima omogućava da steknu sigurnost u usmenom izražavanju, da obogate svoj rečnik, i da nauče da se u svim situacijama izražavaju na francuskom jeziku, kao i da rade na pismenom iztražavanju, kako bi se pripremili za polaganje ispita Delf junior.

KURSEVI PRIPREME ZA POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA ZA BILINGVALNA ODELJENJA
  • 2h45 / nedeljno
  • 7 nedelje

Ovaj kurs je namenjen učenicima osmog razred osnovne škole, koji žele da se upišu u bilingvalna odeljenja Zmaj Jovine ili Karlovačke gimnazije. Dva sata nedeljno su posvećena učenju francuskog jezika u cilju dostizanja nivoa  A2 . Ostatak vremena polaznici će se  pripremati za polaganje specifičnih vežbi, kakve ih očekuju na  prijemnom ispitu za dvojezična francusko-srpska odeljenja.

Pohađanje ovog  kursa zahteva određeni nivo poznavanja francuskog jezika (minimalno nivo A1): Francuski institut zadržava pravo  da testira nivo poznavanja jezika zainteresovanih polaznika, što se posebno odnosi na polaznike koji žele da se upišu kasnije u toku školske godine.