Noć muzeja – Ulična umetnost!

Ove godine, Noć muzeja u Francuskom institutu će proteći u znaku ulične umetnosti! Ne propustite da nas posetite, jer Francuski institut će te noći postati otvorena pozornica na kojoj će se smenjivati novosadski grafiti umetnik ROSH i ulični performeri i slam pesnici, otvorićemo izložbu fotografija Aleksandra Solomuna posvećenu grafitima u Novom Sadu i Parizu, a za dobru muzičku podlogu postaraće se DJ Dovlaman! A u svemu ovome ćete i sami moći da učestvujete – otvorena scena znači da su svi pozvani da izraze svoj talenat!

PROGRAM:

18h00-20h30: Kako nastaju grafiti?

Novosadski graffiti umetnik ROSH, uz podršku DJ Dovlamana, izrađivaće grafite u dvorištu Instituta na sledeće teme:

  • Francuska,
  • Frankofone zemlje, frankofonija
  • Veze između Francuske i Srbije
  • Francuski jezik, tragovi francuskog prisustva u Novom Sadu i Vojvodini

Pozivamo vas da učestvujete u stvaranju ovog dela tako što ćete nam poslati vaše predloge na ove teme putem naše FB stranice ili na mejl adresu admi.ifsns@gmail.com

18h00-20h30: Kreativne radionice

Kreativne radionice za decu: kako napraviti stencil?

Za odrasle: kako napraviti logo-grafit?

20h30: Otvaranje izložbe fotografija “Ruke u vis“

Fotografije street art radova “Mains en l’air!“ (ili na srpskom „Ruke u Vis!“) nastale su tokom dve godine stanovanja u Novom Sadu i dva dana boravka u Parizu. Svi crteži koje ste možda propustili da vidite žureći kroz novosadske ulice, kao i poneki detalj iz skrivenih pariskih kutaka, pronaći ćete u prostorijama Francuskog Instituta.

Autor fotografija: Aleksandar Solomun

21h-23h30: Otvorena scena “Ulični talenti“

Slam, pevanje, poezija, skečevi, cirkuske veštine, pozorišni pokret, pantomoma – scena je vaša i ovo je prilika da svima pokažete svoj talenat i da bar na jedno veče postanete ulični zabavljač!

Ako želite da nastupite na ovoj sceni, pišite nam na admi.ifsns@gmail.com i pošaljite nam vaše ime i prezime, opis vašeg nastupa sa naslovom i trajanjem do 04.06.2014.

23h30 – 01h00: After party

Za kraj večeri, đuskanje u ritmovima koje diktria DJ Dovlaman aka Vladimir Vučković, koji u svim uslovima i trendovima svojim izborom doprinosi novosadskoj klupskoj i medijskoj sceni već duže od decenije.

Nastupao je kao rezident po novosadskim klubovima, mnogim klupskim dešavanjima i festivalima u regionu. Dovlamanov set obuhvata komercijalne i underground muzićke pravce Funky Breaks, Hip-Hop, Electro, Disco, House, Bass, Breakbeat… Plesno i dopadljivo, puno iznenađenja i neočekivanih obrta.