O medijateci

Medijateka

U Medijateci Francuskog instituta u Novom Sadu možete naći:

-klasike i savremena dela frankofone književnosti
-časopise
-stripove
-CD i DVD

i možete ih konsultovati na licu mesta ili pozajmiti iz medijateke.

U medijateci će vas dočekati naši volonterim  i to od ponedeljka do petka od 16h  do 20h i subotom od 10h do13h.

U okviru medijateke nalazi se i izložbeni prostor, a u medijateci se održavaju i redovna dešavanja (predavanjam razgovori, projekcije…) : jedna sreda mesečno je rezervisana za veče društvenih igara – pravo vreme da nam se pridružite !

Ulaz u medijateku je slobodan.
Upisom u medijateku stičete pravo da pozajmljujete knjige.
Godišnja članarina: 1600 dinara. (profesori francuskog, studenti, penzioneri, nezaposleni –  1200 dinara).
Članarina u medijateci obezbeđuje i neograničeni pristup portalu  Culturethèque (knjige, časopisi, audio i video zapisi na francuskom jeziku)

 Trame

Culturethèque

Med-baner

CULTURETHEQUE – ŠTA JE TO?

„Culturethèque“ (Kulturteka) je nešto nalik medijateci: u njoj možete pronaći novine i časopise, audio i video snimke za svačiji ukus i za sve uzraste. U čemu je razlika? Sve to dostupno je na računaru ili tabletu!

 

Naša medijateka je svakako i dalje tu za pozajmljivanje knjiga, časopisa, filmova i muzike. „Culturethèque“ dopunjuje njenu ponudu i nudi nove mogućnosti: želite da ponovo otkrijete Balzaka ili Margerit Diras, hteli biste da prelistate neki poznati časopis, pronađete priču za vašu decu, slušate koncerte, pročitate strip, pronađete knjige koje odgovaraju vašem nivou francuskog, naučite da koristite neki program, gledate naučne emisije, radite istraživanja iz psihologije…i još mnogo toga? „Culturethèque“je stvorena za vas!

Dakle, upišite se što pre, već danas otkrijte bogatstvo i raznovrsnost „Culturethèque“!

CULTURETHEQUE: KAKO SE UPISATI ?

Vrlo je jednostavno! Početni upis putem Interneta omogućava vam besplatan pristup svim sadržajima na  2 nedelje. Nakon isteka ovog perioda možete da nastavite da koristite sve mogućnosti koje nudi „Culturethèque“, tako što ćete postati član jedne od naših medijateka.

Ukoliko ste već učlanjeni u neku od naših medijateka, automatski ste upisani i u „Culturethèque“.  Obratite nam se da biste dobili svoju lozinku.

Vidimo se na Culturethèque!

www.culturetheque.com