Koncert Rémi Panossian Jazz trio

Ponedeljak 15. avgust 21.00
Novi Sad, Vrt Srednjoškolskog doma, Nikolajevska br.1 (u slučaju kiše Sinagoga)

 

Rémi Panossian Jazz trio u Novom Sadu :

Džez : poklonici džeza i drugi znatiželjni, oni koji vole izlaske i zabave će imati prilike da čuju trio Remi Panosian RP3 na festivalu džeza Nisville, a zatim i u Novom Sadu.

Rođen 1983. godine Remi Panosian počinje da svira klavir 1990. Tri godine kasnije već ulazi u svet džeza, tako što je asistirao na koncertu Mišela Petrućanija.

Posle mnogostrukih iskustava,  ličnih i zajedničkih, Remi Panossian (klavir), Maksim Delport (kontrabas) i Frederik Petitprez (bubanj) počinju zajedničku avanturu kao trio krajem 2009. godine.

Trio snima svoj prvi album « Add Fiction » početkom 2011. koji je vrlo lepo dočekan od strane medija i publike i to na međunarodnom nivou i bivaju izabrani za «Otkriće godine 2011» na radiju  «TSF Jazz». Ova tri muzičara su prijatelji godinama, što omogućava da postanu prava Grupa! Ta ujedinjenost daje ogromnu snagu njiihovoj muzici koja je mešavina energije roka i melodičnog lirizma. RP3 je više nego bilo koja druga rok grupa koja svira džez, džez grupa koja svira rok. U Srbiju stižu pravo sa  džez festival Marciac, najprestižnijeg džez festivala na svetu! Posle Nisvila, naravno.

Partneri : Internacionalni Nišville Jazz festival, Muzička omladina Novog Sada, Studentski kulturni centar Novi Sad