Ceux qui marchent – Hodači

Utorak, 22. septembar – 17h – Novi Sad
Kulturni centar Novog Sada, Katolička porta 2
U okviru Bitef Polifonije

Spektakl vizuelne umetnosti i pozorišta u režiji Đani-Gregorija Fornea, sa glumcima scene Studentskog kulturnog centra iz Niša.

4. i 5. septembar – Niš
U okviru Urban festa

Sreda, 23. septembar – 17h – Beograd
Bitef teatar, Skver Mire Trailović 2
U okviru Bitef Polifonije

Nakon smrti jednog od njih, grupa mladih hodaju Nišem i istražuju svoja osećanja. Komad Hodači otkriva poput walk-moviea uloge i probleme života u razvoju. Ti mladi su u pokretu. Oni su Hodači. Ovde i sada, pod svetlima grada.

Hodači je projekat kontekstualne kreacije, zasnovan na opservacijama i učešću grupe mladih ljudi iz Niša, pozvane da se kreće gradom. Putem privilegovanog odnosa s njima, prateći ih, Đani-Gregori Forne je subjektivno birao i beležio anegdote, emotivna stanja i probleme sa kojim se suočavaju mladi ljudi. Na taj način je nastala hronika gradskog života. Pored toga, kao doprinos realizmu situacije, snimljen je film u različitim delovima grada – autor je fotograf i video umetnik Žoao Garsija. Rezultat ovog projekta je predstava u kojoj se mešaju pozorište i film.

Predstava je plod nekoliko godina duge saradnje između regiona Žirond u Francuskoj i niške opštine Pantelej. Đani-Gregori Forne je u centru pomenute saradnje. Predstava Hodači ostvarena je u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom iz Niša, udruženjem Dromosphère i Francuskim institutom u Srbiji.

Trajanje: 1h20

kcns-logo Hodaci1